جامعه شناسی و کامپیوتر

آموزش های کامپیوتر و بحثهای جامعه شناسی

جامعه شناسی و کامپیوتر

آموزش های کامپیوتر و بحثهای جامعه شناسی

تم‏های مخفی ویندوز 7

·         یکی از ویژگی‏های بارز ویندوز 7 ظاهر زیبا و جذاب آن است. این ویژگی به کمک تم یا قالب‏های موجود در آن شکل می‏گیرد. در ویندوز 7 به طور پیش فرض 6 تم قابل انتخاب است که با انتخاب هر تم، ظاهر صفحه دسکتاپ و صداهای موجود در ویندوز تغییر می‏کند. اما بایستی بدانید که در ویندوز 7، علاوه بر تم های موجود، 5 تم دیگر نیز به شکل مخفی وجود دارد! در این ترفند نحوه آشکار‏سازی و انتخاب این تم‏های مخفی را برای شما بازگو خواهیم کرد. این قالب‏های مخفی با محوریت کشورهای استرالیا، کانادا، بریتانیا، ایالات متحده و آفریقای جنوبی ساخته شده‏اند و شامل تصاویر پشت زمینه‏ای از این کشورها هستند. 

·         بدین منظور:

·          

·         ابتدا بایستی قابلیت مشاهده فایل‏های مخفی سیستم را فعال نمایید. در منوی Start عبارت Folder Options را وارد کرده و Enter بزنید. در پنجره Folder Options به تب View بروید و تیک گزینه Hide protected operating system files را بردارید و Yes را انتخاب کنید. سپس پنجره را OK کنید.

·          

·         اکنون وارد Computer شوید.

·          

·         حال به مسیر C:\Windows\Globalization\MCT مراجعه کنید.

·          

·         در این مسیر 5 فولدر مشاهده می‏کنید. این 5 فولدر متعلق به 5 تم مخفی هستند (ترفندستان) و عبارات 2 حرفی که در نام آنها مشاهده می‏کنید مخفف کشورهایی هستند که در بالا نام بردیم.

·          

·         به دلخواه وارد یکی از پوشه‏ها شوید. سپس به فولدر Theme مراجعه کنید و بر روی فایل موجود در آن دو بار کلیک کنید.

·          

·         تم مورد نظر انتخاب شده و در حافظه ویندوز ذخیره شده است.

·          

·         این کار را در هر 5 فولدر انجام دهید.

·          

·         اکنون در صورتی که بر روی فضای خالی از صفحه دسکتاپ راست کلیک کنید و Personalize را انتخاب کنید، در قسمت My Themes این 5 تم جدید را مشاهده میکنید. با کلیک بر روی هر کدام تم مورد نظر انتخاب می‏شود.

عکس برداری از پنجره‏های ویندوز با استفاده از Word 2010

·         همان طور که ممکن است بدانید مدت زمانی است که نسخه آزمایشی (بتا) مجموعه نرم افزاری آفیس به نام Office 2010 از سوی شرکت مایکروسافت منتشر شده است. نرم افزارهای این مجموعه در حال حاضر در سایت مایکروسافت برای عموم و به طور رایگان جهت دانلود قرار گرفته‏اند. همچنین نسخه نهایی آفیس 2010 طبق اعلام مایکروسافت در نیمه اول سال 2010 به طور رسمی منتشر خواهد شد. در نتیجه از این پس در وب سایت ترفندستان به معرفی ترفندهای جدید در آفیس 2010 نیز خواهیم پرداخت. یکی از این ترفندهای جدید که در نرم افزار Word 2010 نهفته است، قابلیت عکس‏برداری از صفحه Word و همچنین عکس‏برداری از سایر پنجره‏های باز موجود، می‏باشد. فرض کنید قصد دارید از یکی از پنجره‏های ویندوز عکس بگیرید و آن را وارد محیط Word کنید. هم اکنون با استفاده از این قابلیت در Word 2010 از نرم افزارهای جانبی مخصوص عکس گرفتن از پنجره‏های ویندوز بی نیاز می‏شوید و علاوه بر آن سرعت کار شما نیز بیشنر می‏گردد. در این ترفند قصد داریم به معرفی این قابلیت جدید Word 2010 و طرز کار آن بپردازیم. لینک دانلود نسخه بتای Microsoft Office 2010 در انتهای ترفند موجود است. 

·         بدین منظور:

·          

·         نرم افزار Word 2010 را اجرا نمایید.

·          

·         در نوار بالای صفحه به تب Insert بروید.

·          

·         در محدوده Illustrations بر روی Screenshot کلیک کنید.

·          

·         خواهید دید که  پیش نمایشی از کلیه پنجره‏هایی که هم اکنون باز است ظاهر خواهد شد. یکی از این پنجره‏ها طبعاً خود Word است.

·          

·         اکنون در صورتی که بر روی پیش نمایش یکی از پنجره‏ها کلیک کنید، از آن پنجره عکس گرفته خواهد شد و تصویر عکس عیناً وارد صفحه Word خواهد شد. سپس با استفاده از ابزارهای ویرایش تصویر امکان ویرایش عکس گرفته شده وجود دارد.

·          

·         همچنین در صورتی که بخواهید تنها از قسمت خاصی از صفحه، عکس بگیرید کافی است پس از کلیک بر روی Screenshot بر روی Screen Clipping کلیک کنید. با این کار ظاهر صفحه شفاف خواهد شد و با استفاده از کلیک چپ ماوس می‏توانید محدوده مورد نظر که می‏خواهید از آن عکس بگیرید را مشخص کنید. با رها کردن کلید ماوس، عکس گرفته می‏شود و مستقیماً وارد صفحه Word می‏گردد.

دکتر شریعتی

اگر دروغ رنگ داشت هر روز شاید ده ها رنگین کمان در دهان ما نطفه می بست و بی رنگی کمیاب ترین چیزها بود

این جمله از دکتر شریعتی ،سخن پرداز قهار و الگوی اخلاقی بسیاری از جوانان کشور است که در مورد دروغ داد سخن داده است، پیشنهاد می کنم مطلب زیر را در رابطه با مدرک تحصیلی ایشان  که گزیده ای از کتاب « دکتر شریعتی فریب و دروغ بزرگ قرن ما» نوشته ی  سیاوش اوستا (حسن عباسی) است،را مطالعه کنید.

رساله على شریعتى با پائین ترین درجه Passable (قابل قبول) پذیرفته شده بود

 این "معلم انقلاب اسلامى جهانى"   رشته تحصیلى وى تاکنون به درستى بیان نشده است، زیرا خود دکتر على شریعتى نیز در شرح حال خود که در کتاب گفتگوهاى تنهائى با قلم خودش نوشته است، واقعیت را ننوشته است؟

در صفحه ۲ مجموعه آثار شماره ۳۳ دکتر شریعتى درباره خودش می‌نویسد:

"در خرداد ۱۳۳۸ از طریق اعزام فارغ التحصیلان رتبه اول دانشکده‌ها به پاریس رفت و در آنجا تا سال ۱۳۴۳ به اخذ درجه دکترا در تاریخ تمدن و دکترا در جامعه شناسى و طى دوره "مدرسه تتبعات عالیه" وابسته به دانشگاه سوربن در رشته جامعه شناسى مسلمان به ریاست پروفسور برگ نائل آمد و مدتى در مرکز ملى اسناد و اطلاعات فرانسه به عنوان محقق کار می‌کرد و به گفته خود بیش از این همه، آنچه فرا گرفتم و به ویژه آنچه شدم در خدمت پروفسور لوئى ماسینون بود که شرق و غرب را در خود جمع داشت. نسخه منحصر به فرد کتاب فضائل بلخ را در آنجا تصحیح کرد..."

در این چند خط، دکتر شریعتى خود را برخوردار از سه رشته تحصیلى و سه دکترا می‌داند.

در صورتى که اولاً ایشان در هیچ یک از سه رشته بیان شده تحصیل نکرده و دوم این که ترجمه کتاب فضائل بلخ تنها رساله ایشان بوده است.

حاجیولوژى رشته تحصیلى شریعتى

-رشته تحصیلى دکتر شریعتى چنانچه در کتابخانه دانشگاه سوربن پاریس موجود است، حاجى و لژى یعنى حاجى، شیخ، ملاشناسى و یا به نوعى مقدس شناسى بوده است.

یعنى رشته‌ای که درباره بیوگرافى شخصیت‌هاى مذهبى کار می‌کرده است. دکتر جلال متینى که در آن هنگام رئیس دانشگاه مشهد (فردوسى) بوده است مشخصاً در این باره می‌گوید:

"کتاب فضائل بلخ چند سال پیش از انقلاب اسلامى به تصحیح عبدالحى حبیبى دانشمند افغانى در ایران چاپ شد... این کتاب یک متن سنگین فلسفى یا ادبى نیست که ترجمه آن کار هر کسى نباشد بلکه متن بسیار ساده‌ای است در شرح احوال بزرگان شهر بلخ که مؤلف درباره هر یک از آنان حداکثر چند صفحه‌ای نوشته است از فقیه و محدث و... ژیلبرلا زار استاد راهنماى شریعتى در تألیف و تدوین این رساله دکترى بوده است.

.... ما در مشهد، در دوره لیسانس رشته‌هاى مختلف سال‌ها بود که ترجمه را از عربى یا فرانسه و انگلیسى به زبان فارسى به عنوان رساله دوره لیسانس نمی‌پذیرفتیم چون متوجه شده بودیم که بعضى از دانشجویان رند، ۵۰تومانى به طلاب مدارس قدیمى مشهد می‌دادند و حضرات برایشان ترجمه می‌کردند."

دکتر جلال متینى ادامه می‌دهد که:

"رساله دکتراى دانشگاهى دکتر شریعتى ترجمه خلاصه یک فصل از نسخه خطى کتاب فارسى فضائل بلخ به زبان فرانسه بود.

... با توجه به مدارک تحصیلى او، موجب تعجب ما شد، نامه‌ای محرمانه از دانشگاه ادبیات مشهد به دانشگاه پاریس نوشته شد، درباره سوابق تحصیلى شریعتى... جوابى که از دانشگاه پاریس آمد... به خط اعضاى ژورى دفاع رساله دکتراى شریعتى، خلاصه آن این بود که این رساله قابل قبول نیست (در حالى که دانشگاه پاریس تا آن زمان رسالات بى سر و ته بسیارى را براى درجه دکتراى دانشگاهى پذیرفته بود) ولى چون نویسنده رساله با بورس دولت ایران مشغول تحصیل بود و امکان تمدید بورس نیز برایش وجود نداشت، رساله را پذیرفتیم آن هم با پائین ترین درجه یعنى
Passable قابل قبول... دکتراى دانشگاهى دکتر شریعتى در تاریخ History هم نبود، بلکه دانشگاه پاریس او را دکتر در رشته Hagiology
(حاجى شناسى) شناخته بود که چیزى می‌شود معادل شرح حال قدیسین (بیوگرافى) .

ولى اداره ارزشیابى مدارک تحصیل خارجى وزارت آموزش و پرورش بر طبق چه ضابطه‌ای این کلمه را به مطلق تاریخ ترجمه و دکتر شریعتى را داراى درجه دکتراى دانشگاهى در رشته تاریخ معرفى کرده بود، خدا داناست."

- پاسخ پایانى دکتر جلال متین را با استناد به نامه‌ای از دکتر شریعتى می‌توان داد. از قرار معلوم آن ضابطه‌ای که دکتر جلال متینى از آن بى خبر است، پارتى بازى است چرا که دکتر شریعتى ماه‌ها در تهران در حال رفت و آمد بوده تا این تاریخ را به جاى حاجى لژى در ترجمه مدارک تحصیلى خود جا بدهد!!!!